ana_sayfa
FAALİYETLER
Yazılı Soru Önergeleri
Genel Kurul Soruları
Kanun Teklifleri
Sözlü Soru Önergeleri
Makalelerim
Genel Kurul Konuşmaları
Yazılı S.Ö.(Cevaplanan)
Meclis Araştırma Önergeleri
Yazl S..(Cevaplanan) > Baskı gördüğü iddia edilen bir okul müdürüne ilişkin

Yazılı Soru Önergesinin Metni

20/04/2009

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Yılmaz TANKUT
MHP Adana Milletvekili




Son yıllarda eğitim çalışanlarına yönelik baskı ve yıldırma politikalarına hız verildiği bilinmektedir. Bunun son örneği Adana’nın Saimbeyli ilçesinde çok somut olarak yaşanmış ve yaşanmaktadır.

Edindiğimiz bilgilere göre; Saimbeyli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda son üç yıldır müdürlük görevinde bulunan Ahmet Kaytancı’ya yönelik 5 kez idari soruşturma açılmıştır. Müdür Kaytancı, ileri sürülen iddiaların hepsinde de ‘suçlu’ bulunamamıştır. Aynı zamanda Anadolu Ajansı Saimbeyli muhabiri olan Müdür Ahmet Kaytancı, son yerel seçim sürecinde bir siyasi partinin adayı ile aynı araçta görüldüğü, bir yemek davetinde yine aynı adayla birlikte yemek yediği, ilgili adaya destek için okul çalışanlarına ve velilere baskı yaptığı gibi suçlamalara maruz kalmış ve nihayetinde bulunduğu görevinden alınarak eş değer olmayan aynı ilçedeki bir ilköğretim okuluna müdür olarak görevlendirilmiştir.

Bölgede tarihi araştırma ve yazarlığı ile tanınan, ilçeye sosyal-kültürel katkıları ile bilinen Ahmet Kaytancı’ya, AKP Saimbeyli İlçe Başkanı tarafından da tehditler yöneltildiği edinilen bilgiler arasındadır. Buna göre Kaytancı, yerel mahkeme kararıyla Saimbeyli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndaki görevine dönmesinden hemen sonra AKP İlçe Başkanı tarafından “Mahkeme kararıyla döndüğüne güvenme. Geldiğini gibi geri gidersin” tehdidine maruz kalmıştır.

Türk Eğitim-Sen üyesi ve İlçe Temsilcisi olan Ahmet Kaytancı’nın, son görev değişikliğine esas olan iddiaların araştırılmasıyla ilgili olarak, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisinin görevlendirildiği belirtilmektedir.


Bu hususlar çerçevesinde;

1- Adı geçen okul müdürüne yönelik baskı ve tehditlerden haberdar mısınız?

2- Anadolu Ajansı muhabirlerinin, siyasi partilerin faaliyetlerini takip etmesi suç mudur?

3- Başka partilerin de faaliyetlerini izleyip haber yapan adı geçen öğretmenin partinizin rakibi olan bir siyasi partinin adayı ile birlikte görülmesi suç mudur?

4- Genel Başkanı bulunduğunuz partinizin ilçe başkanınca bir okul müdürünün tehdit edilmesi doğru bir davranış mıdır? Siyasi etiğe uygun mudur?

5- Adı geçen okul müdürünün görev değişikliğine gerekçe gösterilen soruşturmaya, Türk Eğitim-Sen’le rekabet halinde olan Eğitim Bir-Sen temsilcisinin görevlendirilmesi etik kuralları ile örtüşmekte midir?

6- Özellikle 2009 Mahalli Seçimlerinde, iktidar partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisine hizmet ve yardım etmediği gerekcesiyle, Milli Eğitim dahil diğer bütün kamu alanlarında hizmet veren (değişik siyasi düşüncelere sahip olduğu süphesiyle) kamu çalışanlarına dozu ve hızı artan baskı ve yıldırma politikalarının dayanılmaz hale gelmesi hakkındaki şikayetler ne zaman ve nasıl giderilecektir?

,